Vzhledem k neustálému vývoji cen stavebních materiálů jsme nuceni opět zvýšit ceny rodinných domů. Jednáme s řediteli největších sítí stavebnin, s jejich produkt manažery a s výrobci. Je nedostatek vstupních surovin, velká poptávka a omezení pracovních sil. To vše vede k největšímu a nejvíce nepředpokládanému zdražení, jaké kdy nastalo a možná ještě nastane. Průběžně jsme na to reagovali již předchozím zdražením, ale vývoj cen je stále v běhu, nejvíce tento měsíc.

Dřevo bude prý v polovině roku o cca 95% dražší, než jsme nakupovali 12/2020. Nyní jsou nějaké mezistupně zdražení, nyní již po druhé asi o 30%. Dále polystyren vzrostl prozatím o 70%. Železo by mělo být dle prognóz zdraženo až o 100%. Elektromateriál vzorst již minulý rok o desítky procent. Izolační vata 20%, fermacell okolo 10%, plastové výrobky se zdražují a budou zdražovat, dále veškerý spojovací materiál, protože je z kovu poroste stejně jako železo možná až o 100%. Podlahové krytiny a dřevěné výrobky také zdraží.

Abychom jako firma dokázali přežít, musíme na tuto situaci reagovat. Mrzí nás to a přidává nám to všem neplánované starosti. Výrobci neupozornili vůbec nikoho dopředu, takže jsme průběžně stavěni před hotovou věc. Pokud se ceny materiálů ustálí a nebo budou naopak průběžně opět klesat, budeme ceny také snižovat.